Tuesday, May 24, 2016

Μυστικά Γονιμότητας

μυστικα γονιμοτητας,γονιμοτητα και ασκηση,γονιμοτητα και βάρος σωματος
via shape.com
"Κάθε ζευγάρι που προσπαθεί για ένα μωρό καλό είναι να γνωρίζει ορισμένα ιατρικώς αποδεκτά «μυστικά γονιμότητας» που θα το βοηθήσουν σε αυτή του την προσπάθεια για επίτευξη εγκυμοσύνης. Σας παραθέτω τα σπουδαιότερα από αυτά.

Προετοιμαστείτε κατάλληλα 3 – 6 μήνες πριν

Οι γυναίκες, πραγματοποιήστε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις στα πλαίσια του ετήσιου ελέγχου σας (Παπ. Τεστ, ορμονικό έλεγχο, υπερηχογράφημα μήτρας ωοθηκών κλπ) και ενημερώστε το γυναικολόγο σας για την επιθυμία σας να μείνετε έγκυος. Πιθανώς χρειαστούν και κάποιες επιπλέον εξετάσεις σύμφωνα με το προσωπικό σας ιστορικό, και σίγουρα έλεγχος για αντισώματα ερυθράς και αποκλεισμό της πιθανότητας να πάσχετε από στίγμα μεσογειακής αναιμίας ( ηλεκτροφόρηση αιμοσφαιρίνης).Ξεκινήστε άμεσα να λαμβάνεται ένα ειδικό συμπλήρωμα διατροφής που περιλαμβάνει 400 μg φυλλικού οξέος τουλάχιστον 3 με 6 μήνες πριν. 

Οι άνδρες, επισκεφθεἰτε τώρα κάποιον ουρολόγο – κλινικό ανδρολόγο, εάν αντιμετωπίζετε καταστάσεις που δεν τις αντιλαμβάνεστε ως φυσιολογικές, πχ προβλήματα κατά την επαφή ή την εκσπερμάτιση. Μια σωστή διατροφή και η λήψη μιας βιταμίνης με ειδικά αντιοξειδωτικά για το σπέρμα, θα θωρακίσει την υγεία σας και θα βελτιώσει τις συνθήκες για την παραγωγή σπερματοζωαρίων.

Ανακαλύψτε πότε είναι οι πιο γόνιμες μέρες σας

Το διάστημα δυο με τρεις ημέρες πριν και αμέσως μετά την ωορρηξία, είναι οι πιο γόνιμες ημέρες της γυναίκας, το «παράθυρο γονιμότητας», όπως συχνά αναφέρεται. Προκειμένου να γνωρίζει μία γυναίκα πότε είναι αυτές οι ημέρες, καλό είναι να συμβουλευτεί το γυναικολόγο της, καθώς είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός πως πολλές γυναίκες έχουν λάθος αντίλληψη για αυτό το θέμα..."

Διαβάστε περισσότερα εδώ:


No comments:

Post a Comment