Tuesday, February 14, 2017

Τι είναι η δευτερογενής υπογονιμότητα και πως αντιμετωπίζεται;

Τι είναι η δευτερογενής υπογονιμότητα και πως αντιμετωπίζεται,δευτερογενης υπογονιμοτητα
via exosomatiki.eu
"Αν συλλάβατε το πρώτο σας παιδί χωρίς να το είχατε προγραμματίσει, μάλλον θα παραξενευτείτε αν η δεύτερή σας προσπάθεια για εγκυμοσύνη αποδειχθεί δύσκολη, αν όχι ακατόρθωτη. Επομένως, ποιο είναι το πρόβλημα;  

 Δυστυχώς, η ύπαρξη γονιμότητας στο παρελθόν δεν εξασφαλίζει και επιτυχή προσπάθεια στο μέλλον. Κάποιοι ειδικοί πιστεύουν πως η Δευτερογενής Υπογονιμότητα -ιατρικός όρος που περιγράφει την ανικανότητα σύλληψης μετά τη γέννηση ενός παιδιού- αυξάνεται συνεχώς και επηρεάζει όλο και περισσότερα ζευγάρια τα τελευταία 5 χρόνια. Πρόσφατη μελέτη Αμερικανών επιστημόνων υποστηρίζει πως η Δευτερογενής Υπογονιμότητα εμφανίζεται πιο συχνά από την Πρωτογενή, γιατί η ηλικία που επιλέγουν οι γυναίκες να κάνουν το δεύτερό τους παιδί έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια.

Ποια μπορεί να είναι τα αίτια;

Αρχικά, παίζει ρόλο η ηλικία της μητέρας. Είναι γνωστό ότι όσο αυξάνεται η ηλικία, η γονιμότητα πέφτει, και κυρίως όταν είναι πάνω από τα 35 χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι η προσπάθεια για ένα καινούργιο μωρό είναι αρκετά δύσκολη. Ένας επίσης πολύ σημαντικός παράγοντας είναι το μαιευτικό ιστορικό της μητέρας. Αν το πρώτο παιδί έχει γεννηθεί με προβληματικό τοκετό, δηλαδή έναν κολπικό τοκετό ή μια καισαρική που μετά είχε αιμορραγία ή πυρετό, είναι πολύ πιθανό να έχουν δημιουργηθεί συμφύσεις στην ενδομητρική κοιλότητα. Αυτό, με απλά λόγια, σημαίνει ότι στο εσωτερικό της μήτρας που αναπτύσσεται το γονιμοποιημένο ωάριο σε έμβρυο, αδυνατεί να προσκολληθεί λόγω έλλειψης χώρου. Επίσης, ενδέχεται να έχουν δημιουργηθεί πολύποδες ή ινομυώματα στη μήτρα, που εμποδίζουν τη σύλληψη..."

Μάθετε περισσότερα:



No comments:

Post a Comment