Tuesday, June 14, 2016

Μικροβίωμα,Καρκίνος και Υπογονιμότητα

μικροβιωμα καρκινος και υπογονιμοτητα,βακτηρια στις σαλπιγγες και ωοθηκες
"Σύμφωνα με πρωτοποριακή μελέτη που παρουσιάστηκε μόλις 3 ημέρες πριν στο ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας στο Σικάγο των ΗΠΑ, φαίνεται πως τελικά υπάρχουν βακτήρια τόσο στις ωοθήκες όσο και τις σάλπιγγες των γυναικών – τμήματα του γυναικείου αναπαραγωγικού συστήματος που έως πρόσφατα πιστεύονταν ότι είναι στείρα.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν επίσης ότι οι γυναίκες με καρκίνο των ωοθηκών έχουν ένα διαφορετικό πληθυσμό βακτηρίων σε αυτές τις θέσεις από τις γυναίκες χωρίς καρκίνο. Το εύρημα αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς γεννάει το ερώτημα κατά πόσον τα βακτήρια στο ανώτερο τμήμα του αναπαραγωγικού συστήματος μπορεί να παίζουν ρόλο στην ανάπτυξη ή ακόμα και την εξέλιξη του καρκίνου των ωοθηκών.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Δρ Wendy Brewster, επικεφαλής της μελέτης σε σχετική Συνέντευξη Τύπου: «Οι ωοθήκες και οι σάλπιγγες είναι τα πλέον απαραίτητα τμήματα στο αναπαραγωγικό σύστημα για την αρχή της ζωής. Για αυτό και είναι ένας τόπος που δεν είναι αναμενόμενο να υπάρχουν μικρόβια.”

Οι ερευνητές πήραν δείγματα από το ανώτερο γεννητικό σύστημα 25 γυναικών. Οι γυναίκες αυτές ήδη υποβάλλονταν σε χειρουργική επέμβαση για αφαίρεση της μήτρας, των σαλπίγγων και των ωοθηκών, κάποιες επειδή είχαν καρκίνο, κάποιες για άλλα προβλήματα.

Χρησιμοποιώντας γενετικό έλεγχο, οι ερευνητές εντόπισαν τα είδη βακτηρίων που βρέθηκαν στα δείγματα. Διαφορετικά είδη βακτηρίων βρέθηκαν στις σάλπιγγες από ότι στις ωοθήκες..."

Μάθετε περισσότερα:

No comments:

Post a Comment