Monday, June 27, 2016

Πως μπορεί η κατανάλωση υδατανθράκων να επηρεάζει τη γονιμότητα;

γονιμοτητα και υδατανθρακες,καταναλωση υδατανθρακων και γονιμοτητα
via elkeclub.gr
"Ποια από εσάς θα μπορούσε να πει ότι δεν αγαπά τους υδατάνθρακες; Αν και πολλές γυναίκες στην προσπάθεια διατήρησης ενός ιδανικού βάρους προσπαθούν να αποφύγουν την κατανάλωση υδατανθράκων, η πλήρης αποχή από αυτούς δεν είναι επωφελής για τον οργανισμό. Οι υδατάνθρακες πρέπει να αποτελούν μέρος της ημερήσιας πρόσληψης των θερμίδων σας, προκειμένου να αναπληρωθεί το γλυκογόνο, για την αποθήκευση ενέργειας.

Οι υδατάνθρακες διασπώνται στο σώμα και αποθηκεύονται σαν γλυκογόνο. Το μεγαλύτερο μέρος του γλυκογόνου αποθηκεύεται στους μυς, ενώ ένα μικρότερο μέρος του αποθηκεύεται στο συκώτι. Από εκεί χρησιμοποιείται για να αυξήσει τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα έτσι, ώστε να εξασφαλίσει τη βασική παροχή γλυκόζης στον εγκέφαλο.
Πως μπορεί η κατανάλωση υδατανθράκων να επιδρά στη γονιμότητα;

Το θέμα δεν είναι η κατανάλωση, αλλά η ποσότητα και το είδος των υδατανθράκων που καταναλώνεται. Αποτελέσματα ερευνών καταλήγουν στο ότι η επιλογή των υδατανθράκων μπορεί να επηρεάζει θετικά ή αρνητικά τη γονιμότητα μιας γυναίκας.

Περίπου το 30% των περιστατικών υπογονιμότητας, οφείλεται σε διαταραχές της ωορρηξίας. Λανβάνοντας υπόψιν πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η ορμονική ισορροπία του οργανισμού στη φυσιολογική λειτουργία του αναπαραγωγικού συστήματος, θα πρέπει να εστιάσουμε στη διατήρηση του ισοζυγίου του ορμονικού προφίλ.

Ποιες είναι οι 2 πιο σημαντικές αλλαγές που πρέπει να κάνετε:

Καταναλώστε σύνθετους υδατάνθρακες

Οι μελέτες καταλήγουν στο ότι η κατανάλωση απλών υδατανθράκων, όπως το άσπρο ψωμί, τα ζυμαρικά, οι πατάτες και τα αναψυκτικά αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης διαταραχών της ωοθυλακιορρηξίας, λόγω της επίδρασης τους στην αντίσταση στην ινσουλίνη..."

Μάθετε περισσότερα:




No comments:

Post a Comment