Monday, June 27, 2016

Τι συμβαίνει στον κόλπο της γυναίκας όσο μεγαλώνει;

ηλικια και γυναικειος κολπος,τι συμβαινει στον κολπο της γυναικας οσο μεγαλωνει
via myorgasma.com
"Το γυναικείο σώμα είναι εξαιρετικά σύνθετο αν σκεφτούμε ότι καταφέρνει να κάνει ένα μεγάλο «θαύμα»: να φέρει στον κόσμο ένα παιδί. Ωστόσο, παρά τις αντοχές που έχει, ο χρόνος και η ηλικία –θέλουμε δεν θέλουμε- το επηρεάζουν και οι αλλαγές φαίνονται ακόμα και στα αναπαραγωγικά όργανα της γυναίκας. Δείτε όσα συμβαίνουν στον κόλπο της γυναίκας ενώ μεγαλώνει και πώς να αντιμετωπίσετε τυχόν ενοχλήσεις.

Σύμφωνα με τον Μαιευτήρα- Χειρουργό Γυναικολόγο, κ. Αρμενιάκο Αλέξανδρο, οι αλλαγές στον κόλπο της γυναίκας αρχίζουν να συμβαίνουν στην εμμηνόπαυση, δηλαδή ένα χρόνο μετά την τελευταία περίοδό της, η οποία, κατά μέσο όρο στις Ελληνίδες εμφανίζεται στα 52 χρόνια. Επομένως, αν τα έχετε ξεπεράσει, πιθανώς να έχετε ήδη έρθει αντιμέτωπη με τέτοιου είδους συμπτώματα. Διαφορετικά, προετοιμαστείτε αναλόγως για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεως.

Μειώνεται η τριχοφυΐα

Όταν μια γυναίκα βρίσκεται στην εφηβεία αρχίζει η εμμηναρχή, δηλαδή η παραγωγή των οιστρογόνων από τις ωοθήκες. Οι ορμόνες αυτές είναι υπεύθυνες για την τριχοφυΐα στον κόλπο. Έτσι, όπως επισημαίνει ο γυναικολόγος, όταν κατά τη εμμηνόπαυση τα οιστρογόνα αρχίζουν να μειώνονται, συμβαίνει το αντίστροφο: οι τρίχες αρχίζουν να εκλείπουν και σταδιακά να φεύγουν. Ίσως για κάποιες γυναίκες αυτό είναι ένα ευχάριστο νέο, αφού δεν θα χρειαστεί να κάνουν αποτρίχωση στην περιοχή.

Χαλάρωση του κόλπου

Μεγαλώνοντας όλα μας τα όργανα, χωρίς καμία εξαίρεση, χαλαρώνουν! Το ίδιο συμβαίνει και με τον κόλπο, που μπορεί ξαφνικά να μην είναι τόσο σφιχτός όσο πριν. Αν αυτό δεν σας προκάλεσε εντύπωση, η… θεραπεία για την χαλάρωσή του ίσως σας εκπλήξει. Η γυμναστική μπορεί να βοηθήσει στην καλή διατήρηση της κατάστασης του. Τώρα, έχετε ακόμη έναν καλό λόγο να αρχίσετε γυμναστική…

Εκτός, όμως, από την φυσική κατάσταση, σημαντικό ρόλο παίζουν και οι τοκετοί που ενδεχομένως έχει περάσει η γυναίκα..."

Μάθετε περισσότερα:


No comments:

Post a Comment