Thursday, May 12, 2016

Ποιες Γυναίκες Έχουν Περισσότερες Πιθανότητες να Κάνουν Δίδυμα;

πιθανοτητες για διδυμα,γονιδια που ευθυνονται για διδυμη κυηση,ποιες γυναικες εχουν περισσοτερες πιθανοτητες να κανουν διδυμα
via babiesmagz.com
"Όταν μια γυναίκα περιμένει όχι ένα αλλά δύο μωράκια το πρώτο πράγμα που τη ρωτάει γιατρός και γνωστοί είναι εάν υπάρχει ιστορικό διδύμων στην οικογένεια. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η κληρονομικότητα ευθύνεται μέχρι ενός σημείου για το αν μια μέλλουσα μανούλα θα έχει… μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια, ωστόσο μια πρόσφατη έρευνα ανακάλυψε ποια γονίδια παίζουν σημαντικό ρόλο. 

Ποιες είναι οι πιθανότητες να αποκτήσει μια γυναίκα δίδυμα

Αν οι ωοθήκες της γυναίκας απελευθερώσουν ταυτόχρονα δύο ωάρια την περίοδο της ωορρηξίας και καταφέρουν να γονιμοποιηθούν αμφότερα, τότε τα δίδυμα είναι διζυγωτικά. Δεν μοιάζουν σαν δυο «σταγόνες νερό» αλλά σαν οποιαδήποτε αδέλφια.

Αντίθετα, τα μονοζυγωτικά/ πανομοιότυπα δίδυμα προέρχονται από ένα ωάριο το οποίο διαιρείται σε δύο και η ομοιότητά τους είναι απίστευτη!

Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, σχηματίζονται τα ημι-πανομοιότυπα δίδυμα, δημιουργούνται από το ίδιο ωάριο αλλά από διαφορετικό σπέρμα, και τα πανομοιότυπα τρίδυμα ή πεντάδυμα.

Η κληρονομικότητα αποδεδειγμένα παίζει ρόλο, με τους επιστήμονες να αναγνωρίζουν ότι όσες γυναίκες έχουν ιστορικό διδύμων στην οικογένειά τους είναι πιθανότερο να αποκτήσουν δίδυμα.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι τα δίδυμα είναι ένα συχνό «φαινόμενο» για κάποιους πληθυσμούς, όπως της Δυτικής Αφρικής, ενώ για άλλους, όπως οι Ασιάτες, οι περιπτώσεις που μια γυναίκα μένει έγκυος σε δίδυμα, είναι σπάνιες..."

Διαβάστε περισσότερα εδώ:




No comments:

Post a Comment