Friday, January 29, 2016

Ποιες τροφές ευνοούν τη γυναικεία γονιμότητα;

διατροφη και γυναικεια γονιμοτητα,υπογονιμοτητα και υγιεινη διατροφη,τροφες που ευνοουν τη γυναικεια γονιμοτητα
Image Source
"Εάν έχετε μπει στη διαδικασία να κάνετε μωρό, φροντίστε να εμπλουτίσετε τη διατροφή σας με τις ακόλουθες τροφές, που υπόσχονται να αυξήσουν τη γονιμότητά σας.

Πράσινα λαχανικά με μεγάλα φύλλα, όπως σπανάκι, λάχανο, μαρούλι, μπρόκολο κ.λπ. Είναι πλούσια σε φυλλικό οξύ, μια βιταμίνη (του συμπλέγματος Β) που συμβάλλει στην παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων και στην υγεία του αναπαραγωγικού συστήματος.

Επιπλέον, το φυλλικό οξύ είναι απαραίτητο για την παραγωγή καλής ποιότητας σπέρματος στους άντρες και συμβάλλει στην υγεία του νευρικού συστήματος, ενώ προλαμβάνει τις γεννετικές ανωμαλίες της σπονδυλικής στήλης στο έμβρυο.

Ξηροί καρποί, όπως καρύδια και αμύγδαλα, και σπόροι, όπως λιναρόσπορος και ηλιόσπορος. Περιέχουν τα πολύτιμα λιπαρά ω-3 και βιταμίνη Ε που είναι απαραίτητη για την παραγωγή υγιών κυττάρων. Επίσης, οι ξηροί καρποί περιέχουν μαγνήσιο και ψευδάργυρο.

Εσπεριδοειδή, όπως πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ, λεμόνια, που είναι πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία αυξάνει την κινητικότητα του σπέρματος και προάγει την ωορρηξία.

Λαχανικά γενικά πλούσια σε αντιοξειδωτικά, π.χ. αυτά που έχουν έντονο πορτοκαλί ή κόκκινο χρώμα, όπως καρότα, κολοκύθες, κόκκινη πιπεριά. Περιέχουν βήτα-καροτίνη, μια σημαντική πηγή της βιταμίνης Α, απαραίτητη για την υγεία των ιστών των οργάνων του αναπαραγωγικού συστήματος, του εγκεφάλου και των ματιών..."

Διαβάστε περισσότερα >>

No comments:

Post a Comment