Monday, February 1, 2016

Κανέλα, Γονιμότητα και Πολυκυστικές Ωοθήκες

διατροφη και γονιμοτητα,κανελα και πολυκυστικες ωοθηκες,κανελα και γονιμοτητα,κανελα και αντισταση στην ινσουλινη,διατροφη και υπογονιμοτητα
Photo Credit: himalaya.bg
"Το Σύνδρομο των Πολυκυστικών Ωοθηκών, το οποίο αφορά ένα σημαντικό 5 έως 10% των γυναικών αναπαραγωγικής ηλικίας, μπορεί να προκαλέσει κύστεις στις ωοθήκες, ακμή, έντονη τριχοφυία, παχυσαρκία, σημαντικές διαταραχές στην περίοδο και κατ᾽επέκταση υπογονιμότητα. 

Σε πολλές από τις γυναίκες με Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών, το σύνδρομο καθοδηγείται από υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Οι γυναίκες που πάσχουν από το σύνδρομο, αποκτούν αντίσταση στην ινσουλίνη. Αυξημένα επίπεδα ινσουλίνης δεν ανεβάζουν μονάχα τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα αλλά μπορούν να διαφοροποιήσουν και τα επίπεδα άλλων ορμονών, σημαντικών για την ωορρηξία και τον έμμηνο κύκλο.

Εἰναι πολλές οι γυναίκες με Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών που πασχίζουν να συλλάβουν, οι οποίες μόλις ρυθμίσουν την ινσουλίνη τους βλέπουν σημαντικά ωφέλη στη γονιμότητα τους.

Σε πολύ πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο American Journal Of Obstetrics and Gynecology, φαίνεται πως μία ημερήσια δόση κανέλας βοηθάει στη ρύθμιση του έμμηνου κύκλου σε μία μικρή ομάδα γυναικών με Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών (ΣΠΩ). Στη μελέτη αυτή, 45 γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας, όλες με ΣΠΩ, χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. 

Οι μισές έλαβαν καθημερινά μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα, και οι υπόλοιπες ένα χάπι placebo (χωρίς κανέλα). Καμία από τις γυναίκες με Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών δεν λάμβανε κάποιο άλλο χάπι γονιμότητας. 

Μετά από 6 μήνες, οι γυναίκες που κατανάλωναν καθημερινά κανέλα είχαν κατά μέσο όρο πάνω από 4 έμμηνους κύκλους και μάλιστα 2 έμειναν και έγκυες, σε σύγκριση με 2 έμμηνους κύκλους στο placebo γκρουπ..."

Διαβάστε περισσότερα >>

No comments:

Post a Comment