Monday, April 3, 2017

Ημερίδα του Ι.Σ.Α. με θέμα: "Νομικοί & Ηθικοί Προβληματισμοί στην Ανθρώπινη Αναπαραγωγή"

ημεριδα ΙΣΑ με ελληνικη εταιρια αναπαραγωγικης ιατρικης
via medlabgr.blogspot.gr
Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής άνοιξε το διάλογο πάνω σε κρίσιμα ζητήματα που άπτονται του Ιατρικού Δικαίου και της Βιοηθικής, στα πλαίσια μιας ενδιαφέρουσας ημερίδας ,με θέμα «Νομικοί και ηθικοί προβληματισμοί στην Ανθρώπινη Αναπαραγωγή» (ηλικία -δωρεάν γαμέτες επωνυμία παρένθετη μητρότητα) που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017, στην Αίθουσα Τελετών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο διακεκριμένοι ομιλητές προσέγγισαν το σταυροδρόμι στο όποιο συναντιούνται ερευνητές, γενετιστές, βιολόγοι, θεολόγοι, κοινωνιολόγοι, νομικοί και κλινικοί γιατροί. Κοινός τόπος ήταν η ανάγκη να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο που θα διασφαλίσει διαφάνεια και θα διευκολύνει τα ζευγάρια να αποχτήσουν ένα υγιές παιδί. Για το λόγο αυτό όπως τόνισαν θα πρέπει να αρθούν τα εμπόδια και να υπάρξει προσαρμογή στα νέα κοινωνικά δεδομένα.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ .Γ. Πατούλης στο πλαίσιο της ομιλίας του αναφέρθηκε στο υψηλό επίπεδο των Ελλήνων επιστημόνων που δίνουν τη δυνατότητα σε χιλιάδες ζευγάρια να γίνουν γονείς.

«Στο τομέα της ανθρώπινης αναπαραγωγής οι Έλληνες επιστήμονες πρωτοπορούν και έχουν να επιδείξουν σημαντικές επιτυχίες καθώς ζευγάρια από όλο τον κόσμο έρχονται στην Ελλάδα για να κάνουν εξωσωματική . Ο ΙΣΑ διοργανώνοντας αυτή την ημερίδα ρίχνει φως στο θολό τοπίο και ανοίγει το διάλογο για την ανάπτυξη του πλαισίου θα διευκολύνει τις διαδικασίες προς όφελος τόσο των ζευγαριών που θέλουν να γίνουν γονείς όσο και προς όφελος της χώρας μας για την οποία ο ιατρικός τουρισμός αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία...»

Μάθετε περισσότερα:




No comments:

Post a Comment