Tuesday, February 28, 2017

Αυξήθηκε ο μητρικός θηλασμός για οικονομικούς λόγους

μητρικος θηλασμος και οικονομικη κριση,αυξηση μητρικου θηλασμου για οικονομικους λογους
via magicbuzz.gr
"Σημαντική αύξηση του μητρικού θηλασμού στη χώρα μας παρατηρείται από το 2011, στην οποία μάλιστα έχει συντελέσει και η κρίση, όπως δηλώνει η Διεθύντρια Κοινωνικής και Αναπτυξιακής Παιδιατρικής στο Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού και Υπεύθυνη του Εθνικού Προγράμματος Προαγωγής Μητρικού Θηλασμού «Αλκυόνη» Ιωάννα Αντωνιάδου, σε συνέντευξή της στο Πρακτορείο FM και στην εκπομπή της Τάνιας Μαντουβάλου, 104,9 ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ.

Η κυρία Αντωνιάδου μιλά στο Πρακτορείο Fm, με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού θηλασμού, αλλά και τον Πανελλαδικό ταυτόχρονο δημόσιο θηλασμό που πραγματοποιήθηκε σήμερα σε πολλές πόλεις της χώρας.

Όπως αναφέρει η διακεκριμένη παιδίατρος, μετά τα θλιβερά ποσοστά θηλασμού στο 0,8% τον έκτο μήνα του βρέφους, που διαπίστωσε στοχευμενη μελέτη του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού το 2009, υπήρξε μία μεγάλη κινητοποίηση από το 2011 με το πρόγραμμα ΑΛΚΥΟΝΗ και μια σειρά από δράσεις με φορείς, πολιτεία, μητέρες, γιατρούς και επαγγελματίες υγείας. «Η κινητοποίηση αυτή επέφερε την αύξηση του μητρικού θηλασμού, στην οποία όμως συνετέλεσε και η κρίση, καθώς όλο και περισσότερες μητέρες δεν δουλεύουν, αλλά και το κόστος για την αγορά γάλατος είναι για κάποιους πολύ σημαντικό. Πρόσφατα ανακοινώθηκε από την ΕΛΣΤΑΤ μια μελέτη υγείας στην οποία φαίνεται ότι τα ποσοστά θηλασμού στη χώρα μας πλησιάζουν το ποσοστό που ισχύει διεθνώς και είναι στο 36%»..."

Διάβασε περισσότερα: 


No comments:

Post a Comment