Thursday, January 26, 2017

Επηρεάζει η κλιματική αλλαγή τη γονιμότητα;

γονιμοτητα και κλιματικη αλλαγη,επηρεαζει η κλιματικη αλλαγη τη γονιμοτητα
image source
"Η κλιματική αλλαγή ίσως να ευθύνεται για τη σταθερή μείωση που παρατηρείται στα ποσοστά γεννήσεων στις ΗΠΑ, ανακοίνωσαν οι ερευνητές προβλέποντας ότι κάθε χρόνο μέχρι το τέλος του αιώνα θα γεννιούνται έως και 100.000 λιγότερα βρέφη στη χώρα.   
       
Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο αριθμός των βρεφών που γεννιούνται μειώνεται κατά τους 8 με 10 μήνες έπειτα από μία περίοδο κατά την οποία η μέση θερμοκρασία υπερβαίνει τους 26,6 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με έρευνα της Εθνικής Υπηρεσίας Οικονομικής Έρευνας, μίας ανεξάρτητης οργάνωσης με έδρα το Κέμπριτζ της Μασαχουσέτης.         

Ο λόγος παραμένει ανεξήγητος, σύμφωνα με τους ερευνητές. Οι άνθρωποι ενδεχομένως να έχουν λιγότερες σεξουαλικές επαφές όταν ο καιρός είναι ζεστός ή, το πιθανότερο, ο καιρός αυτός να επηρεάζει την αναπαραγωγική υγεία, υποστηρίζουν οι ίδιοι.      
   
Σε ότι αφορά τους άνδρες, η έκθεση στην ακραία ζέστη ενδεχομένως να επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα του σπέρματος και την τεστοστερόνη, ενώ στις γυναίκες ίσως να έχει επιπτώσεις στον έμμηνο κύκλο τους, την ωορρηξία και την εμφύτευση των γονιμοποιημένων ωαρίων..."

Μάθετε περισσότερα:

No comments:

Post a Comment