Friday, December 9, 2016

Οσφυαλγία και εγκυμοσύνη: Πρόληψη και θεραπεία

οσφυαλγια και εγκυμοσυνη,αιτιες οσφυαλγιας στην εγκυμοσυνη,προληψη θεραπεια για οσφυαλγια στην εγκυμοσυνη
image credit: woman2womenblog.com
"Η οσφυαλγία είναι συχνό σύμπτωμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, με συχνότητα που φτάνει στo 60-80% των εγκύων. Η συχνότητα της οσφυαλγίας  αυξάνεται στην παχυσαρκία, την προχωρημένη ηλικία της μητέρας, την ύπαρξη προηγούμενων επεισοδίων πόνου στη μέση και τον αυξημένο αριθμό τοκετών.Έχει άμεση εξάρτηση από την αλλαγή της στάσης του σώματος στη διάρκεια καθημερινών δραστηριοτήτων, από ψυχοκοινωνικούς παράγοντες και από το κάπνισμα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Τι προκαλεί την Οσφυαλγία (πόνο στη μέση) κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Η έγκυος γυναίκα με οσφυαλγία παρουσιάζει γενικά πόνο στη μέση ή στη λεκάνη (πύελο), που επιδεινώνεται με τη δραστηριότητα και την ορθοστασία. Οι κυριότερες αιτίες οσφυαλγίας κατά την εγκυμοσύνη είναι:

• Οι ορμόνες που απελευθερώνονται , με σκοπό την προετοιμασία της λεκάνης για τον τοκετό, προκαλούν χαλάρωση των συνδέσμων και των αρθρώσεων, επηρεάζοντας έτσι την ανατομία της σπονδυλικής στήλης.
• Το κέντρο βάρους μετακινείται σταδιακά προς τα εμπρός, καθώς η μήτρα και το έμβρυο μεγαλώνουν, αλλάζοντας τη στάση του σώματος.
• Το διαρκώς αυξανόμενο σωματικό βάρος που αναγκάζεται να υποστηρίξει η σπονδυλική στήλη καθώς η εγκυμοσύνη εξελίσσεται.
• Η κακή στάση του σώματος, η υπερβολική ορθοστασία και το συχνό σκύψιμο μπορούν να προκαλέσουν ή να επιδεινώσουν την οσφυαλγία..."

Μάθετε περισσότερα:



No comments:

Post a Comment