Sunday, October 30, 2016

Τραχηλική βλέννη και πρώιμη εγκυμοσύνη

τραχηλικη βλεννη και πρωιμη εγκυμοσυνη,συλληψη
"...Η εγκυμοσύνη, από την πρώτη κιόλας στιγμή που συμβαίνει, επιφέρει μία σειρά από εντυπωσιακές αλλαγές στο σώμα. Όλα αρχίζουν να «δουλεύουν» προκειμένου να δεχτούν το νέο οργανισμό που θα αναπτυχθεί τους επόμενους 9 μήνες μέσα στο γυναικείο σώμα. Έτσι, η εγκυμοσύνη δεν αφορά μονάχα ένα σύστημα, αλλά όλα μαζί, από το ενδοκρινικό, το καρδιαγγειακό μέχρι το ανοσοποιητικό, που συνεργάζονται για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Λόγω αυτού του γεγονότος, με αρχικό μαέστρο τις ορμόνες, έχουμε, πάρα πολύ νωρίς, τα αρχικά σημάδια της κύησης, όπως η καθυστέρηση της περιόδου, η ναυτία, η ευαισθησία και το πρήξιμο του στήθους, η συχνοουρία, μερικές φορές πονοκέφαλο κ.α.

Αντιλαμβάνεστε πως ούτε η τραχηλική βλέννη θα «γλίτωνε» από μία τόσο σπουδαία αλλαγή για το γυναικείο οργανισμό.


Η τραχηλική βλέννη στην αρχή της εγκυμοσύνης

Φυσιολογικά, η τραχηλική βλέννη παράγεται από τους βλεννογόνους αδένες του τραχήλου της μήτρας. Η ομαλή παραγωγή και σύσταση της είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τις βασικές γυναικείες ορμόνες, τα οιστρογόνα και την προγεστερόνη, που παράγονται με διαφορετικά μοτίβα στη διάρκεια ενός έμμηνου κύκλου.  Ανάλογα λοιπόν με τη δυναμική τους, αλλάζει και η μορφή και η σύσταση της τραχηλικής βλέννης.

Είμαστε λοιπόν στο χρονικό σημείο που πραγματοποιείται η ωορρηξία, και οι γόνιμες ημέρες έχουν κάνει την εμφάνιση τους με την τραχηλική βλέννη στα καλύτερα της. Με την επαφή, η σύλληψη αναμένεται να πραγματοποιηθεί (ως επί το πλείστον) μέσα στις επόμενες 24 με 72 ώρες. Στη φάση λοιπόν αυτή, στα πολύ αρχικά στάδια μίας πιθανής εγκυμοσύνης, η τραχηλική βλέννη συνήθως μοιάζει με ασπράδι αυγού, εξαιτίας των υψηλών επιπέδων των οιστρογόνων..."


Μάθετε περισσότερα:



No comments:

Post a Comment