via mypracticalinsanity.com |
"Τα ευχάριστα νέα μιας εγκυμοσύνης για ένα ζευγάρι μπορεί κάποιες φορές να ανατραπούν, αν η κύηση καταλήξει σε αποβολή. Σύμφωνα με σχετικές έρευνες , ένα ποσοστό 10 με 25% των κυήσεων καταλήγουν σε αποβολή, στην πλειονότητά τους μέχρι την δέκατη τρίτη εβδομάδα της εγκυμοσύνης, χωρίς όμως στα ποσοστά να περιλαμβάνονται οι εγκυμοσύνες και οι αποβολές που δεν έγιναν αντιληπτές από τη γυναίκα.
Τα νούμερα είναι ανησυχητικά και στην Ελλάδα, αφού σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας , οι αποβολές παρουσίασαν κατακόρυφη αύξηση από το 2010, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ένα φαινόμενο που έχουν περάσει ή που προβληματίζει αρκετές Ελληνίδες.
Η εύρεση των αιτιών που προκαλούν τις αποβολές είναι εξαιρετικής σημασίας για να προφυλαχθεί η γυναίκα, σε όποιες περιπτώσεις είναι αυτό δυνατόν, από αυτή τη δυσάρεστη συνέπεια. Δείτε τους πιο συχνούς λόγους στους οποίους οφείλεται η απότομη και ανεπιθύμητη διακοπή κύησης.
1. Γενετικά αίτια
Σύμφωνα με τον γυναικολόγο κ. Κλέντζερη Λουκά, η πιο συνηθισμένη αιτία αποβολών οφείλεται σε γενετικά αίτια και συγκεκριμένα σε χρωμοσωμικές ανωμαλίες. Τα χρωμοσώματα είναι ουσιαστικά μικρές μορφές «δομών» που «κουβαλούν» τα γονίδιά μας. Ενδεικτικά, ο κάθε άνθρωπος έχει 23 ζευγάρια χρωμοσωμάτων, από τα οποία τα μισά προέρχονται από τη μητέρα και τ’ άλλα μισά από τον πατέρα. Σε κάποιες περιπτώσεις, αν τα χρωμοσώματα των γονέων έχουν κάποιο «ελάττωμα», η συνένωσή τους δεν γίνεται σωστά. Έτσι, το έμβρυο παρουσιάζει χρωμοσωμικές ανωμαλίες και δεν μπορεί να μεγαλώσει με αποτέλεσμα αρκετά συχνά η κύηση να καταλήγει σε αποβολή. Ωστόσο, υπάρχουν και οι περιπτώσεις κατά τις οποίες τα χρωμοσώματα των γονέων δεν παρουσιάζουν κάποια ανωμαλία αλλά το έμβρυο εμφανίζει χρωμοσωμική ανωμαλία.
Στην περίπτωση της εξωσωματικής γονιμοποίησης, οι εν λόγω ανωμαλίες μπορεί να απομονωθούν και να επιλεχθούν τα «υγιή» χρωμοσώματα..."
Διαβάστε περισσότερα εδώ:
No comments:
Post a Comment