Tuesday, June 7, 2016

Ανδρική γονιμότητα και διατροφικές συμβουλές

ανδρικη  γονιμοτητα και διατροφικες συμβουλες,ανδρικη γονιμοτητα και διατροφη
via first1000days.ie
"Προγραμματίζοντας μία εγκυμοσύνη, οι γυναίκες είναι εκείνες που συνήθως προσπαθούν με κάθε δυνατό τρόπο να ενισχύσουν τη γονιμότητά τους: ισορροπώντας τον τρόπο ζωής τους, ελέγχοντας το στρες, ασκώντας το σώμα τους και ακολουθώντας σωστή διατροφή.

Δεν είναι όμως, μόνο γυναικεία υπόθεση, η ενίσχυση της γονιμότητας.

Για αυτό και οι άντρες πρέπει να τηρούν όλα τα παραπάνω και, φυσικά, να λαμβάνουν τα σωστά θρεπτικά συστατικά μέσω της διατροφής τους, καθώς υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα που βοηθούν στην ενίσχυση της ποιότητας και κινητικότητας του σπέρματος.

Όπως συνηθίζω να λέω, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρήσουμε πως από μόνη της η διατροφή θα κάνει τη διαφορά, καθώς υπάρχουν πολλά παραδείγματα που έχουν πετύχει μία σύλληψη σε πολύ πιο «ακατάλληλες» συνθήκες, όμως αποτελεί κοινή παραδοχή πως όσο καλύτερα προετοιμασμένος είσαι, όσο περισσότερο αρμονικά λειτουργεί το σώμα σου, τόσο πιο ευνοϊκές είναι οι συνθήκες για ένα μωρό.

Ας δούμε μαζί κάποια πολύ βασικά στοιχεία που αποδεδειγμένα έχουν θετική επίδραση στην ανδρική γονιμότητα.

Να θυμάστε, ότι ακόμα και αν υπάρχουν παράμετροι στο σπέρμα που δε μπορούν να διορθωθούν (πχ ολιγοσπερμία) και απαιτείται εξωσωματική γονιμοποίηση, ακόμα και στην περίπτωση αυτή, η βελτίωση ποιοτικών χαρακτηριστικών του σπέρματος είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Φυλλικό οξύ:
Γνωρίζουμε ότι είναι απαραίτητο για τις γυναίκες που προσπαθούν να μείνουν έγκυες, καθώς και στην εγκυμοσύνη για την ομαλή ανάπτυξη του εμβρύου, όμως είναι εξίσου σημαντικό και για τους άνδρες. Πρόσφατες μελέτες διαπίστωσαν ότι οι άνδρες που καταναλώνουν υψηλά επίπεδα φυλλικού οξέος (πάνω από 700 mcg την ημέρα) μειώνουν τον κίνδυνο ανωμαλιών των σπερματοζωαρίων, κατά 20 έως 30%.

Το φυλλικό οξύ βρίσκεται στα όσπρια και τα σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως το μπρόκολο.

Ξηροί καρποί και σπόροι..." Μάθετε περισσότερα: http://j.mp/harroula-bilali-andriki-gonimotita



No comments:

Post a Comment