Friday, May 20, 2016

Τι είναι απαραίτητο να γνωρίζετε για την ωορρηξία σας

ωορρηξια και σημαντικα δεδομενα
via momjunction.com
"Η ωορρηξία των γυναικών είναι μία περίπλοκη υπόθεση, γιατί ενώ οι περισσότερες γνωρίζουμε γενικώς ότι έχουμε ωορρηξία στα μισά του κύκλου μας, οπότε τότε είναι και οι γόνιμες ημέρες μας, αφενός τα πράγματα δεν είναι πάντα έτσι για όλες, αφετέρου υπάρχουν πολλά ακόμα που δεν γνωρίζουμε –και θα έπρεπε. Γιατί η ζωή μας, σε θέματα γονιμότητας, θα γινόταν λίγο πιο εύκολη. Σήμερα, λοιπόν, θα τα μάθουμε...

Η ωορρηξία είναι η διαδικασία κατά την οποία το σώμα της γυναίκας παράγει και απελευθερώνει ένα ωάριο, προκειμένου να γονιμοποιηθεί από ένα σπερματοζωάριο, το οποίο θα οδηγήσει στην αναπαραγωγή.

Κατά την ωορρηξία συμβαίνουν δύο σημαντικά πράγματα:

  • Η επένδυση της μήτρας σκληραίνει γιατί προετοιμάζεται για το ωάριο, το οποίο θα εφαρμόσει στα τοιχώματα της μήτρας.
  • Ένα ώριμο ωάριο απελευθερώνεται από την ωοθήκη και ταξιδεύει μέσω των σαλπίγγων προς τη μήτρα, με την ελπίδα ότι κάποιο υγιές σπερματοζωάριο θα είναι εκεί και θα το περιμένει.
  • Αν το ωάριο δεν γονιμοποιηθεί, τότε διαλύεται και η μήτρα το αποβάλλει με την μορφή της περιόδου.
  • Οι γυναίκες γεννιούνται «κουβαλώντας» ήδη τον συνολικό αριθμό ωαρίων που θα έχουν σε ολόκληρη την ζωή τους

Για την ακρίβεια, ένα νεογέννητο κορίτσι έχει 1 με 2 εκατομμύρια ανώριμα ωάρια στις ωοθήκες του. Μέχρι την εφηβεία, τα μισά από αυτά θα έχουν απορροφηθεί από τις ωοθήκες. Περίπου 300 με 500 από αυτά τα ωάρια, στην πορεία της ζωής της, γίνονται ώριμα ωάρια..."

Διαβάστε περισσότερα εδώ:


No comments:

Post a Comment