Wednesday, May 18, 2016

Νέο πιθανό αίτιο μειωμένου αριθμού ωαρίων στις ωοθήκες

αιτια για λιγα ωαρια στις ωοθηκες,λογοι μειωμενων ωαριων στις ωοθηκες
"Σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο τεύχος Απριλίου του 2016 του FASEB Journal (Federation of American Societies for Experimental Biology), φαίνεται ότι πιθανή παχυσαρκία της μέλλουσας μητέρας και η κακή διατροφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης επηρεάζουν τα αποθέματα των ωαρίων στις κόρες των γυναικών αυτών. 

Η ανακάλυψη αυτή είναι το πρώτο βήμα προς την δημιουργία προγεννητικών παρεμβάσεων για την προστασία της γονιμότητας των γυναικών που φαίνεται πως αναπτύχθηκαν σε δυσμενές, όχι φιλικό για το έμβρυο, περιβάλλον της μήτρας.

"Η υπογονιμότητα μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες για τα άτομα και τις οικογένειες τους και η συγκεκριμένη μελέτη θα βοηθήσει να εντοπιστούν καλύτερα οι γυναίκες που βρίσκονται σε κίνδυνο να αντιμετωπίσουν προβλήματα με τη γονιμότητα τους,» δήλωσε η Catherine Aiken, MB / BChir, PhD., επικεφαλής της μελέτης αυτής. «Ελπίζουμε στο άμεσο μέλλον να είμαστε σε θέση να βρούμε τρόπους για να διατηρήσουμε τη μελλοντική γονιμότητα για τα παιδιά που αναπτύχθηκαν σε ένα ανεπαρκές όσον αφορά τη διατροφή περιβάλλον στη μήτρα.»

Για να κάνουν αυτή τη σημαντική ανακάλυψη, η dr Aiken και οι συνεργάτες της χρησιμοποίησαν ποντίκια που τρέφονταν είτε με φαγητά υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη (που προκαλούν παχυσαρκία) ή που ακολουθούσαν μια κανονική υγιεινή διατροφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. 

Οι θηλυκοί απόγονοι όταν απογαλακτίζονταν, ακολουθούσαν αντίστοιχα ίδια δίαιτα παχυσαρκίας ή κανονική διατροφή. Τα αποτελέσματα έδειξαν χαμηλά αποθέματα ωαρίων σε όλες τις κόρες των οποίων οι μητέρες έτρωγαν μία υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και ζάχαρη διατροφή, ανεξάρτητα από τη διατροφή των απογόνων..."

Διαβάστε περισσότερα εδώ:



No comments:

Post a Comment