Tuesday, April 12, 2016

Οι Δέκα Καλύτερες Τροφές για την Καρδιά μας

οι δεκα καλυτερες τροφες για την καρδια μας,διατροφη και υγεια καρδιας
via wikihealthtips.com
"Η καρδιά είναι αναμφίβολα το σημαντικότερο ζωτικό όργανο στο σώμα μας και η σωστή λειτουργία της συνοδεύει κυριολεκτικά τη ζωή μας.  Πώς μπορούμε να φροντίσουμε τη καρδιά μας, ώστε να μας υπηρετήσει πιστά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα;

Το πιο σημαντικό στοιχείο λειτουργίας της καρδιάς, είναι οι τροφές που καταναλώνουμε.

Το καλό φαγητό θεωρείται θεμέλιο της καλής υγείας.  Ποιες όμως τροφές μπορούν να μας βοηθήσουν να έχουμε μια καλή και υγιή καρδιά;

Ας διαβάσουμε ποιες είναι οι 10 καλύτερες τροφές, που εάν τις καταναλώνουμε μπορούν να βελτιώσουν την υγεία της καρδιάς μας:

1.Το κρασί: Πιείτε ένα ποτήρι κρασί καθημερινά. Είναι γνωστό ότι η μικρή έως και μέτρια κατανάλωση αλκοόλ (κυρίως μετά το φαγητό) μπορεί να μειώνει το κίνδυνο θανάτου λόγω καρδιαγγειακών νοσημάτων (καρδιακή προσβολή, έμφραγμα μυοκαρδίου). Επίσης ένα ποτήρι κρασί καθημερινά μπορεί να αυξήσει τη διάρκεια της ζωής μας κατά 5 χρόνια.

2.Ο σολομός: Καταναλώστε σολομό τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.  Ο σολομός είναι μια πολύτιμη τροφή με τεράστια διατροφική αξία και ευεργετικές ιδιότητες για ένα υγιές δέρμα, ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα, μια γερή καρδιά και διαύγεια νου. Είναι μια από τις καλύτερες πηγές των απαραίτητων για τον οργανισμό, ωμέγα-3 λιπαρών οξέων.  Μιλάμε για μια πραγματικά σπουδαία τροφή με πολύ πλούσια γεύση..."

Διαβάστε περισσότερα εδώ:

No comments:

Post a Comment