Thursday, September 28, 2017

Σε ποιο βαθμό η βιταμίνη D3 επηρεάζει την ωρίμανση των ωοθυλακίων;

βιταμινη D3 και ωριμανση ωοθηλακιων,ωαρια και βιταμινη D3
image credit: cultureshiftforlife.com
"Η βιταμίνη D3 επηρεάζει άμεσα την ωρίμανση των ωοθυλακίων. Εξαιρετική εργασία στο Fertility & Sterility, με μετρήσεις των επιπέδων της ΑΜΗ, των στεροειδών ορμονών , της ανάπτυξης και της ωρίμανσης των θυλακίων σε τρισδιάστατη καλλιέργεια.

Μια πολύ συχνή ερώτηση που κάνουν τα ζευγάρια είναι εάν η ποιότητα των ωαρίων τους επηρεάζει το αποτέλεσμα της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Η ποιότητα των ωαρίων, ακόμα κι όταν χαρακτηρίζεται από τους εμβρυολόγους ως «κακή», δεν είναι συνήθως απαγορευτική για την έκβαση της εξωσωματικής γονιμοποίησης. Εκτός από τις περιπτώσεις που η γυναίκα βρίσκεται σε εξωσωματική φυσικού κύκλου (οπότε το ωάριο κακής ποιότητας είναι το μοναδικό που έχουμε) επιλέγουμε κάποια από τα ωάρια που έχουν καλύτερη μορφολογία, ώστε να τα γονιμοποιήσουμε και να μεταφέρουμε. Ακόμα και αν όλα τα ωάρια είναι «κακής» ποιότητας, υπάρχουν πιθανότητες κύησης, αλλά είναι γενικά χαμηλότερες.

Ωρίμανση των ωαρίων και επιτυχία εξωσωματικής γονιμοποίησης

Κατά την ωοληψία και πριν τη γονιμοποίηση, οι εμβρυολόγοι αξιολογούν τον βαθμό ωρίμανσης των ωαρίων. Συχνά αναφέρεται ως αιτία μίας αποτυχημένης προσπάθειας το υψηλό ποσοστό ανώριμων ωαρίων που ελήφθησαν κατά την ωοληψία.

Το ερώτημα τότε είναι εάν ένα διαφορετικό πρωτόκολλο που θα επιτρέψει να δοθεί περισσότερος χρόνος για τη διέγερση των ωοθηκών, θα βοηθήσει στην πλήρη ωρίμανση των ωαρίων σε μία επόμενη προσπάθεια. Στην πραγματικότητα, τα ανώριμα ωάρια σπάνια είναι αποτέλεσμα ανεπαρκούς διέγερσης, εάν οι υπερηχογραφικοί και ορμονολογικοί έλεγχοι έχουν γίνει σύμφωνα με τα κατάλληλα για τη γυναίκα πρωτόκολλα. Συνήθως, η ελλιπής ωρίμανση των ωαρίων έχει ως αιτία κάποια δυσλειτουργία της ωοθήκης, το μειωμένο απόθεμα ωαρίων ή μπορεί να οφείλεται στο σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS)..."

Μάθετε περισσότερα: www.ivfgreece.gr

No comments:

Post a Comment