Monday, May 22, 2017

Εγκυμοσύνη και Γυμναστική

εγκυμοσυνη και γυμναστικη,η ασκηση κανει καλο κατα τη διαρκεια της εγκυμοσυνης
πηγή εικόνας
"Έχετε σίγουρα ακούσει πολλά για τα οφέλη της άσκησης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, τόσο για τη μέλλουσα μητέρα, όσο και για το μωρό. Εμείς συγκεντρώσαμε τις πιο σημαντικές επιστημονικές έρευνες που αφορούν το συγκεκριμένο θέμα και σας παρουσιάζουμε όλους τους λόγους για τους οποίους πρέπει να σταματήσετε να αναβάλλετε την απόφαση να γυμναστείτε, σήμερα κιόλας! 

1. Θα πάρετε λιγότερα κιλά. Έρευνες δείχνουν ότι οι γυναίκες που γυμνάζονται στην εγκυμοσύνη παίρνουν κατά μέσο όρο 3,5 κιλά λιγότερα από όσες δεν ασκούνται και είναι πιο πιθανό να διατηρήσουν το συνολικό βάρος τους σε πιο υγιή πλαίσια. 

2. Θα γεννήσετε πιο εύκολα. Εάν οι κοιλιακοί σας μυς είναι γυμνασμένοι και το καρδιαγγειακό σύστημά σας γερό –κάτι που μπορεί να προσφέρει η συστηματική άσκηση- είναι πιο πιθανό να διαθέτετε την αντοχή και τη δύναμη που χρειάζεστε για να φέρετε εις πέρας τον τοκετό με μεγαλύτερη ευκολία. Έρευνα έδειξε ότι οι γυναίκες που έκαναν αεροβικές ασκήσεις στο νερό είχαν 58% λιγότερες πιθανότητες να χρειαστούν παυσίπονα φάρμακα κατά τη διάρκεια του τοκετού.   

3. Έχετε λιγότερες πιθανότητες να πάθετε διαβήτη κύησης. Έρευνα έδειξε ότι οι έγκυες που γυμνάζονται έχουν 27% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν διαβήτη κύησης. Ακόμα κι αν η συγκεκριμένη επιπλοκή προκύψει πάντως, η γυμναστική μπορεί να συμβάλλει στο να μπορέσετε να ρυθμίσετε το πρόβλημα χωρίς να χρειαστεί χορήγηση ινσουλίνης ή να χρειαστεί πιο αργά. 

4. Θα νιώθετε καλύτερα. Οι δραστήριες έγκυες έχει διαπιστωθεί ότι έχουν καλύτερη διάθεση, τόσο αμέσως μετά τη γυμναστική –όταν αυξάνεται η έκκριση ενδορφινών- αλλά και γενικά μέσα στην ημέρα. 

5. Δεν θα υποφέρετε από πόνους στη μέση. Τα δύο τρίτα των εγκύων υποφέρουν σε κάποιο στάδιο της κύησης από πόνους στη μέση. Η γυμναστική –ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου- συμβάλλει στην πρόληψη και αντιμετώπισή τους. 

6. Δεν θα υποφέρετε από δυσκοιλιότητα. Τα υψηλά επίπεδα προγεστερόνης και το συνεχώς αυξανόμενο μέγεθος της μήτρας προκαλεί συχνά προβλήματα στην κινητικότητα του εντέρου. Μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες και η τακτική άσκηση θα σας βοηθήσουν να τα αποφύγετε..."

Μάθετε περισσότερα:


1 comment:

  1. Η γυμναστική στο σπίτι, με απλές ασκήσεις και ενδεχομένως με έναν διάδρομο ή ένα ποδήλατο γυμναστικής, θα σας βοηθήσει αρκετά στο να χαθούν έπειτα τα κιλά της εγκυμοσύνης.

    ReplyDelete