Wednesday, March 1, 2017

Η σωστή προετοιμασία του οργανισμού πριν την εγκυμοσύνη

προετοιμασια οργανισμου πριν την εγκυμοσυνη,εγκυμοσυνη και σωστη προετοιμασια
via parenting.com
"3+9= εγκυμοσύνη 12 μηνών…Μην τρομάζετε! Δεν αυξήθηκαν οι μήνες της κυοφορίας… αλλά αν θέλετε να αποκτήσετε ένα υγιέστατο παιδάκι με το/την σύντροφό σας, βιαστείτε! Έχετε μόνο ένα τρίμηνο για να προετοιμαστείτε κατάλληλα για την πιο ενδιαφέρουσα περίοδο της ζωής σας, όπου θα σας εξασφαλίσει μια φυσιολογική εγκυμοσύνη και υγεία σε εσάς και το μωρό σας.

Ξεκινήστε με μια επίσκεψη στο γιατρό σας προκειμένου να αποκτήσετε μια πλήρη εικόνα του οικογενειακού, προσωπικού σας ιατρικού ιστορικού και να υποβληθείτε στον απαραίτητο προγεννητικό έλεγχο. Συνεχίστε με τον έλεγχο του σωματικούς σας βάρους για κάποιο χρονικό διάστημα σε μια προσπάθεια βελτίωσής του (π.χ.

απώλεια κιλών ή προσθήκη) με απώτερο στόχο την απόκτηση του ιδανικού για εσάς βάρους, αλλά και με την προσαρμογή της διατροφικής σας συμπεριφοράς στις νέες συνθήκες μιας επικείμενης εγκυμοσύνης, λαμβάνοντας ενδεχομένως κάποιο συμπλήρωμα διατροφής – για παράδειγμα φυλλικού οξέος.

Τέλος, ενδείκνυται η υιοθέτηση μιας νέας νοοτροπίας και στάσης ζωής αναφορικά με κάποιες συνήθειες που είχατε μέχρι τη δεδομένη στιγμή. Η αύξηση της σωματικής άσκησης σε ορισμένες περιπτώσεις είναι αναγκαία, όπως αναγκαία κρίνεται και η διακοπή του καπνίσματος, η μείωση του αλκοόλ και άλλων ‘καταχρήσεων’ που δρουν αρνητικά σε μια εγκυμοσύνη.

Επιτακτική κρίνεται η διακοπή τυχόν φαρμακευτικής αγωγής που αντενδείκνυται για τις εγκύους.

Ποια η επίδραση της διατροφής στους άνδρες πριν την ‘σύλληψη’;

Το πόσο σημαντική είναι λοιπόν η επίδραση της διατροφής λίγο πριν ή περί τη φάση της σύλληψης είναι ένα ερώτημα που εύλογα τίθεται. Σήμερα, δεν είμαστε σε θέση να έχουμε μια σαφή απάντηση καθώς η επίδραση της διατροφής στους άντρες δεν έχει μελετηθεί επαρκώς και η πλειοψηφία των ερευνών που έχουν εκπονηθεί και αφορούν στα ζώα δε δύνανται να συσχετιστούν σαφώς με το ανθρώπινο είδος (Anderson et al, 2006)..."

Διαβάστε περισσότερα:


No comments:

Post a Comment