Thursday, December 22, 2016

Βιολογικές Θεραπείες με Πλούσιο σε Αιμοπετάλια Αυτόλογο Πλάσμα (PRP) χωρίς Παρενέργειες για Ολική Μείωση του Χρόνιου πόνου και της Φλεγμονής

βιολογικες θεραπειες με prp,βιολογικες φυσικες θεραπειες για χρονιους πονους και φλεγμονες
image source
Δρ. Στεργιος Οικονομίδης, Χειρούργος ορθοπεδικός, Διδάκτωρ Κλινικοεργαστηριακής Φυσιολογίας, ειδικός στην οζονοθεραπεια | Δρ. Ιωάννης Τολιόπουλος, Μοριακός Βιολόγος, Διδάκτωρ Κλινικοεργαστηριακής Φυσιολογίας, Μεταδιδάκτωρ Ανοσολογίας Αναπαραγωγικής Ιατρικής

"Το Κωνσταντίνειο Ερευνητικό Κέντρο μέσα στα πλαίσια της επιστημονικής έρευνας εφαρμόζει την χρήση του πλούσιου σε αιμοπετάλια αυτόλογου πλάσματος(PRP) με σκοπό την βελτίωση και ή δυνατόν την αποθεραπεία των χρονίων φλεγμονωδών νοσημάτων και χρονιζουσών κακώσεων του μυοσκελετικού συστήματος με βιολογικό-φυσικό τρόπο χωρίς φάρμακα.

Το κέντρο εφαρμόζει δυο μεθοδολογίες υψηλής ή όχι πυκνότητας PRP αναλόγως με τον τρόπο και το σημείο εφαρμογής μετά από λήψη περιφερικού φλεβικού αίματος ανάλογης ποσότητας. Η εφαρμογή του PRP γίνεται με λεπτές βελόνες στο σημείο της βλάβης ή της εκφύλισης κατόπιν συγκεκριμένου σχεδιασμού και τεχνικής εγχύσεων από γιατρούς με εμπειρία, τελείως ανώδυνα.

Σημειωτέων ότι κατόπιν επιθυμίας του ασθενή θα διενεργείται πλήρης βιοχημικός και ανοσολογικός έλεγχος με έμφαση στην διερεύνηση των κυτταροκινών που σχετίζονται με την συγκεκριμένη φλεγμονή ή πάθηση κατόπιν αιμοληψίας ή λήψης βιολογικού υγρού. Με άλλα λόγια θα τεκμηριώνεται το αποτέλεσμα της θεραπείας κλινικοεργαστηριακά.

ΤΙ είναι το PRP και από τι αποτελείται και ποιες βιοχημικές λειτουργίες εοδώνει.

Το ειδικά επεξεργασμένο πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια (Platelet Rich Plasma) είναι βιολογικό υλικό που λαμβάνεται από τον ίδιο τον ασθενή εμπλουτισμένο σε αιμοπετάλια και άλλα κύτταρα όπως βλαστοκύτταρα και σε ενδογενείς πρωτεΐνες. Ο ορός αυτός που παράγεται δεν έχει ερυθρά αιμοσφαίρια, έχει λευκά αιμοσφαίρια, και έχει περίπου πενταπλάσια πυκνότητα αιμοπεταλίων από το ολικό αίμα και μεγάλο αριθμό αυξητικών παραγόντων όπως VEGF,  TGF, IGF-1, IGF-2, ιντερλευκίνες κ.λ.π. , ουσίες που έχουν αυξητική και άλλες διεγερτικές δράσεις..."

Μάθετε περισσότερα:


No comments:

Post a Comment