Monday, November 21, 2016

Περιστατικό 35χρονης Επιτυχημένης Εγκυμοσύνης με Δίδυμα μετά από 4 Αποτυχημένες Εξωσωματικές

περιστατικα επιτυχημενης εγκυμοσυνης,πετυχημενη εγκυμοσυνη με διδυμα μετα απο 4 αποτυχημενες εξωσωματικες
"Κυρία ετών 35 επισκέφτηκε το κέντρο μας μετά από 4 αποτυχημένες εξωσωματικές σε κρατικό κέντρο εξωσωματικής γονιμοποίησης της χώρας μας. Ρωτήθηκε καταρχήν αν την ενημέρωσαν για ποιους λόγους απέτυχαν οι εξωσωματικές της και δεν έλαβε καμία απάντηση. 
Το κέντρο μας έλαβε πλήρη ιστορικό για την 35χρονη και τον σύζυγο της ετών 39 και το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να ξεκαθαρίσει ότι ο σύζυγος δεν ήταν το πρόβλημα, εξετάζοντας όχι μόνο το σπέρμα με το κλασσικό σπερμοδιάγραμα, αλλά και με τον δείκτη κατακερματισμού του γενετικού υλικού του σπέρματος (DNA fragmentation).

Το σπέρμα του συζύγου ήταν φυσιολογικό άρα το πρόβλημα εστιάστηκε στην 35χρονη. Μετά από γυναικολογική εξέταση βρέθηκαν υδροσάλπιγγες αμφοτερόπλευρα, οι οποίες προϋπήρχαν στη σαλπιγγογραφία και παρόλα αυτά υποβλήθηκε σε τέσσερις εξωσωματικές προσπάθειες χωρίς να έχουν κάποια επιτυχία. Αποφασίστηκε να γίνει Λαπαροσκόπηση και αφαίρεση και των δύο σαλπίγγων. Οι υπόλοιπες κλασικές διαγνωστικές εξετάσεις της που ελέγχονται από τα κέντρα εξωσωματικής ήταν φυσιολογικές. 

Το κέντρο μας πραγματοποίησε τις ειδικές εξετάσεις για ΝΚ κύτταρα, (τα ολικά, τα ενδομητριακά και την λειτουργική δράση των ΝΚ κυττάρων), την εμβρυοτοξικότητα και τον δείκτη PLA(ειδικός στη Θρομβοφιλία). Από τα αποτελέσματα διαπιστώθηκαν ότι τα επίπεδα των ΝΚ κυττάρων ήταν υψηλά στο ενδομήτριο με αυξημένη εκτός φυσιολογικών ορίων την λειτουργικότητα δηλαδή την επιθετικότητα των ΝΚ κυττάρων. Η εμβρυοτοξικότητα ήταν αρνητική, ενώ ο δείκτης PLA ήταν 3 φορές μεγαλύτερος από τα φυσιολογικά επίπεδα.

Ο λόγος της αποτυχίας των 4 εξωσωματικών είναι τα ΝΚ κυρίως στο ενδομήτριο, όπου οι υποδοχείς τους είναι τόσο ενεργοποιημένοι ώστε να μην αφήνουν το έμβρυο να εμφυτευτεί γιατί είναι πολύ μικρό και το αναγνωρίζουν ως ξένο σώμα με αποτέλεσμα την θανάτωση του..."

Μάθετε περισσότερα: 


No comments:

Post a Comment