Monday, September 26, 2016

Πώς Γίνεται η Πρόληψη για τα Αυτοάνοσα Νοσήματα και η Διαχείρισή τους με Βιολογικές Θεραπείες

αυτοανοσα νοσηματα και προληψη,αυτοανοσα νοσηματα και βιολογικες θεραπειες
via hubpages.com
Δρ. Τολιόπουλος Ιωάννης, PhD,  Μοριακός Βιολόγος, Διδάκτωρ Κλινικο-Εργαστηριακής Φυσιολογίας, Μεταδιδάκτωρ της Ανοσολογίας της Αναπαραγωγικής Ιατρικής

"Στα αυτοάνοσα νοσήματα, ενώ τα αντισώματα του οργανισμού έχουν φυσιολογικά σκοπό να επιτίθενται σε εξωτερικούς μολυσματικούς παράγοντες, αυτά επιτίθενται στον ίδιο τον οργανισμό και στα όργανά του, μην ξεχωρίζοντάς τον από τους εξωτερικούς εισβολείς. Είναι νοσήματα χρόνια, τα οποία μπορεί να έχουν ποικίλη έκφραση και σοβαρότητα. Ορισμένες φορές, εμφανίζονται συνδυαστικά πολλά μεταξύ τους, και για αυτό προτείνεται ο εκτενής έλεγχός τους με αναλύσεις σε πολλά επίπεδα.

Το φαινόμενο που παρατηρείται όμως είναι ότι ενώ κάποιος είναι στο όριο να εκδηλώσει ή να μην εκδηλώσει αυτοάνοσο νόσημα, η κλασσική ιατρική σπάνια μπορεί να τα αποτρέπει, περιμένοντας τον πολίτη να το εκδηλώσει βάζοντας τον στο τριπάκι των φαρμάκων που είναι πάρα πολύ ακριβά. Και βέβαια, ο ασθενής ποτέ δεν θεραπεύεται και ζει πάντα με συμπτώματα, αλλά και με τις παρενέργειες των φαρμάκων που πολλές φορές είναι καταστροφικές για την υγεία.

Παραδείγματα αυτοάνοσων νοσημάτων

Τα νοσήματα αυτά αναφέρονται και ως Νόσοι του Συνδετικού Ιστού

Νευρικό Σύστημα
Σκλήρυνση κατά Πλάκας
Βαριά Μυασθένεια
Αυτοάνοσες Νευροπάθειες
Σύνδρομό Guillain-Barré

Αίμα
Αυτοάνοση Αιμολυτική Αναιμία
Κακοήθης Αναιμία
Αυτοάνοση Θρομβοκυτταροπενία..."


Μάθετε περισσότερα:


No comments:

Post a Comment