Friday, July 22, 2016

Πόσα μωρά έχουν γεννηθεί με εξωσωματική γονιμοποίηση;

Ποσα μωρα εχουν γεννηθει με εξωσωματικη γονιμοποιηση
via babynameslog.com
"Τεράστια βήματα προόδου στη θεραπεία της υπογονιμότητας έχουν γίνει τα 38 χρόνια που έχουν μεσολαβήσει από τη γέννηση της Louise Brown, του πρώτου παιδιού που ήρθε στον κόσμο με εξωσωματική γονιμοποίηση.

Στο τελευταίο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας (ESHRE) στο Ελσίνκι ανακοινώθηκε ότι 6,5 εκατομμύρια παιδιά έχουν έρθει στον κόσμο με εξωσωματική γονιμοποίηση.

Ποιες είναι οι τελευταίες εξελίξεις στην εξωσωματική γονιμοποίηση;

Τα νέα θεραπευτικά πρωτόκολλα που εφαρμόζονται, κάνουν την εξωσωματική γονιμοποίηση εύκολη και προσιτή σε όλες τις γυναίκες, με πολύ μικρότερο αριθμό ενέσεων και χαμηλότερο κόστος. Είναι πλέον δυνατόν να γίνει προσπάθεια εξωσωματικής με τη χρήση μόνο τριών υποδόριων ενέσεων.  Πρόσφατα κυκλοφόρησε ανασυνδυασμένη γοναδοτροπίνη (κοριφολλιτροφίνη-α) και μία ένεση αντικαθιστά ολόκληρη εβδομάδα ενέσεων. Περίπου στις μισές περιπτώσεις δε χρειάζεται περαιτέρω αγωγή, ενώ έχει ισάξια ποσοστά επιτυχίας.

Η τεχνική της μοκρογονιμοποίησης (ICSI) έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα. Στην ICSI επιλέγουμε ένα σπερματοζωάριο και με το εγχύουμε απευθείας στο κυτταρόπλασμα του ωαρίου. Η ICSI χρησιμοποιείται παγκοσμίως με μεγάλη επιτυχία για να αντιμετωπίσει την σοβαρή ολιγο-ασθενο-τερατοζωοσπερμία. Επίσης μπορεί να αντιμετωπίσει με επιτυχία και την πλήρη απουσία σπερματοζωαρίων στο σπερματικό υγρό..."

Μάθετε περισσότερα:

No comments:

Post a Comment