Tuesday, February 2, 2016

Η Κατάρρευση του Μύθου του Εμβολίου για τα Αντιπατρικά Αντισώματα στην υπογονιμότητα και στις Καθ’έξιν Αποβολές-Νέα Επιστημονικά Δεδομένα

αντιπατρικα αντισωματα και υπογονιμοτητα,εμβολιο και αντιπατρικα αντισωματα,υπογονιμοτητα και εμβολιο για τα αντιπατρικα αντισωματα
Δρ. Παπαγεωργίου Σπυρίδων, Χειρουργός Γυναικολόγος-Μαιευτήρας, Ειδικός στην Υπογονιμότητα, Ειδικός στη Περιγεννητική Εμβρύου | Δρ. Τολιόπουλος Ιωάννης, Μοριακός Βιολόγος, Φυσιολόγος, Βιοανοσολόγος της αναπαραγωγικής ιατρικής

"Το θέμα με τα αντιπατρικά αντισώματα ή αλλιώς όπως λέγεται ιστοσυμβατότητα του ζευγαριού οδηγεί σε υπογονιμότητα και αποβολές, έχει γίνει πολύ γνωστό και συνήθως έχει μπερδέψει προκαλώντας παρεξηγήσεις. 

Όσον αφορά τα αντιπατρικά αντισώματα (APCA), δηλαδή τα μητρικά δεσμευτικά αντισώματα έναντι των HLA πατρικών αντιγόνων,ενεργοποιούνται λόγω του εμβρύου με τις τελευταίες δημοσιεύσεις να δείχνουν πως οι γυναίκες που δεν αναπτύσσουν αντιπατρικά αντισώματα, είναι δυνατόν να φέρουν σε πέρας μια φυσιολογική κύηση, ενώ η ανοσοποίηση της μητέρας με πατρικά λεμφοκύτταρα αμφισβητείται.

Ας ξεκαθαρίσουμε τι γίνεται με τα αντιπατρικά αντισώματα. Γνωρίζουμε ότι το ήμισυ του γενετικού υλικού του εμβρύου προέρχεται από τον πατέρα. Είναι απαραίτητη προϋπόθεση αυτό το γενετικό υλικό (DQ- α γονίδια) να αναγνωριστεί σωστά από την πλευρά της μητέρας προκειμένου να μην απορριφθεί ως ξένο σώμα. 

Στην πραγματικότητα το σώμα της μητέρας αναγνωρίζοντας το γενετικό υλικό του πατέρα σχηματίζει ένα προστατευτικό δίκτυο ειδικών αντισωμάτων (τα ευρύτερα γνωστά ως αντιπατρικά αντισώματα), επιτρέποντας την ανάπτυξη της κύησης. Αυτά τα προστατευτικά αντιπατρικά αντισώματα εμποδίζουν την κύηση αναγνωρίζοντας το γεννητικό υλικό του άνδρα ως ξένο σώμα από το ανοσοποιητικό της γυναίκας. 

Είναι προφανές ότι η δυσλειτουργία αυτού του προσαρμοστικού μηχανισμού προδιαθέτει την απόρριψη της κύησης. Επίσης σε ζευγάρια που το γενετικό τους υλικό είναι παρόμοιο..."

Διαβάστε περισσότερα >>

No comments:

Post a Comment